Ahad, 31 Julai 2016

SOFBOL MSSM 2016- YANG AKAN KUTINGGALKAN...

Bismillah hirrahma nirrahim..
dengan nama allah yang maha pemurah lagi maha pengasih....

Shukur alhamdulilah aku masih diberi kekuatan dan kesihatan untuk membuat coretan terakhir sebelum aku meningalkan bumi Malaysia yang tercinta untuk menjadi TETAMU ALLAH pada musim haji tahun ini....

akan ku tinggalkan kisah tenis dan sofbol aku buat sementara waktu....

menjadi tetamu Allah bukan sesuatu ygang mudah...dan aku benar2 bersyukur dijemput pada kali ini...dalm usia yang sudah hampir mencecah warga emas...mudah2 an aku diberi kekuatan dan kesihatan untuk mengerjakan ibadah haji...bersama jutaaan manusia dengan berbagai ragam...semuga aku sabar dalam semua situasi....satu pengalaman yang berbeza setiap tetamu Allah...

cuma ku pohon buat pembaca budiman..doakan aku semuga diberi kekuatan dan kesihatan sepanjang masa berada di sana...semuga keluargaku dibawah lindungan Allah sentiasa kerana memang aku berserah kepada Allah...anak2 diasrama....pengasuh...upsi..

Satu dugaan yang aku hadapi dengan tabah..InsyaAllah.....aku akan berangkat 13 Ogos di airport Pengkalan Chepa...

Terima kasih semua....

Sabtu, 23 Julai 2016

SOTBALL AT TAIWAN

Salam buat semua....

satu perkhabaran yg seronok di dengar...coach dari Terengganu dan Selangor telah dipilih bawa Team Kementerian Pengajian Tinggi...KPM
untuk kejohanan di Taiwan dalam bulan Julai ini...

Ini menunjukkan kehebatan coach Ganu Kite.....

Semuga sukan sofbol terus mendapat tempat yg sama taraf dengan sukan2 lain.....

cuma kejohanan gapo aku takleh kabo lagi....maklumat tak lengkap.....

walaubagaimanapun...Tahniah buat coach Zamuin dan coach Aizat....

Aku tumpang suka jah......

SOFBOL MSS TERENGGANU 2016

 
 Barisan pegawai dari Kuala Terengganu ...team yang menang


Salam buat semua peminat..

Alhamdulillah..kejohanan sofbol MSS Terengganu telah berjaya diadakan pada 22 dan 23 Julai di Dungun...SMK Pulai Serai...

Sepatutnya aku turut serta tetapi aku terlibat dengan komitmen yang lenih penting di kuala Trengganu..hanya dapat info dr kawan2 dan FB saing2..

Bawah 12 tiada kejohanan dan pemilihan pun tidak di buat kerana tiada penyertaan dari daerah lain..
Besut tidak hantar biarpun ada team sebab coach dia tak sanggup bawa tahun ni...depa anada nak yg bakal duduki UPSR...
bayanglah...balik MSSM nanti..seminggu lepas tu exam UPSR...dah la budak2 tinggal sekolah masa latihan pusat lagi...kejohanan lagi..so memamng akademik lebih penting lagi..

Antara rakaman..


 Barisan pemain yang mendapat Johan MSST 2016





 Barisan team dari Hulu Terengganu...tahniah cg Shah


 Saing2 aku...penggerak sukan sofbol Terengganu...
Yunan,Muin,Hisham..(Pok Mat )Shafiee (Abam besar ) Mat Shah
dan Jamil ( Coach yg semakin naik..)

 Perbincangan Tektikal game....

 Barisan Umpire...yang banyak membantu...
Thank you guys...

Sapa lagi...umpire Malaysia...si Poji and the gang...

So...tak banyak yg aku tahu...
L 18..Johan KT
naib Hulu Terengganu

P 18 KT
Naib Dungun

Kemungkinan team bawah 12 Trg tak masuk tahun ni sebab kualiti pemain belum mencapai tahap MSSM.....bukan mudah nak ajar budak2 dari mula  "0 "....yg mana coach 12 tahulah..

Berdasarkan kejohanan tadi...yang ketara sangat..level player memang membimbangkan....
terlalu jauh level player daerah lain berbanding daerah Kuala Terengganu...
ini situasi yg agak serius...
memang kekangan kewangan dan masa begitu mencengkam..hinggakan kualiti pemain pun terjejas teruk...
apa lagi yg kategori 12 tahun....takdop game langsung....lagi nak pupus...

Coach yg ada ilmu ada...tapi bagi team yg ada support dan kewangan yang kukuh.... sudah tentu menjadi pilihan mana mana coach ....so...tinggalah kita yang banyak berkorban masa n tenaga....itulah realiti yg pahit hendak ditelan.....

Maybe ini entri terakhir aku dalam blog sofbol dan tenis sebab selepas ini aku akan berehat agak lama....MSSM akan ku tinggalkan...

Sekian dulu...terima kasih kerana membacanya....

Jumaat, 24 Jun 2016

SOFBOL MSSM 2016- GROUPING




Salam buat semua....

Ahaa....hok ni pakat nak tahu bagi yg mengikuti kejohanan MSSM....

Tengoklah team yang masuk....

kalu Ganu..takleh pisah ngan Pahang..

set 12 pun sama....kena ngan Pahang sokmo...aduhai..P 12 yg teruk sekali...kena Neg9 dan Pahang...team yg aku jupo sokmo kalu Neg9...tapi sayangnya tahun ini..aku takleh ikut MSSM...

ada komitmen lain yang lebih penting...nanti aku citer lain..tengoklah dulu jadual tu..wat congak sapa nak makan sapa....

KEJOHANAN SOFBOL MSS TERENGGANU 2016


Salam buat semua..

Setelah berbincang dan mesyuarat baru baru ini...satu kejohanan sofbol peringkat MSS Terengganu akan di adakan selaps hari raya nanti..

Tarikh : 21 ,22 dan 23 Julai
Tempat  : SMK Pulau Serai,Dungun

Biarpaun banyak kekakangan terutamanya kewangan,kejohanan diadakan dengan bantuan dari Persatuan Sofbol Terengganu..( TSA )

Namun kejohanan tidak semeriah seperti biasa sebab kewangan yang meruncing.

Bagi Lelaki bawah 12..hanya pemilihan akan dilakukan pada hari Khamis 21 Julai...petangnya bole pulang..takdop baget makan pun....

Esoknya baru mula untuk kategori 18 tahun...penyertaan 12 orang satu pasukan...bukan 15

Setelah aku berbincasng dengan coach 18 aku...satu keputusan yang sukar terpaksa dibuat..
TIADA PENYERTAAN dari Besut bagi kategori 18 sebab masalah teknikal yang tidak dapat dielakkan...

dua buah sekolah lagi ada program masa kejohanan msst..MRSM Kota Putra ada kem akademik dan Kolej Vokasional ada kejohanan kebangsaan antara kolej...semua pada tarikh mnggu kejohanan msst.....so pemain takleh nak kumpul....
hanya satu sekolah aje dapat ikut ...tapi tak kemas lagi...so tahun ni memang tak dapat nak join..


InsyaAllah tahun depan  pulok....