Isnin, 28 November 2016

KEJOHANAN SOFBOL BAWAH 16 THN 2016-PENUTUP





Salam buat semua....

Kejohanan sofbol bawah 12 tahun telah berlabuh tirainya...


Team Ganu kecundang blake....girls dipusingan XY..
Boys...suku akhir...

Champions...
Girls
1.Selangor
2.Johor A
3.Johor C
4.Pahang

Boys...
1.Pahang B
2.Pahang A
3.Kuala Lumpur
4.Neg 9

Nampak gaya...Pahang masih lagi mempunya pitcher  yanghebat...dengar kabarnya..
dgn tingginya...bola berdessssssup......so next year bole tengoklah kat MSSM 2017..
Itupun kalau Sofbol ada lagi dalam Takwim KPM...

Team merah kuning..... masih lagi unggul...

Camna Aizat.......

Johor sampai 3 team..main tempat dia kan.....tapi bawah 16 bukan semua masuk...MSSM still the best.....

pitcher Ganu ni..aku bawa masa 12 tahun lagi....tapi injured masa second round....

 Coah bawa pitcher gi hospital....kena jaga kesihatan anak buah....


Post mortem kekalahan...kekuatan dan kelemahan..


Itu saja buat kali ini...depa pun dah balik rumah belaka tu....

Jumpa lagi tahun depan....sekiranya baget masih lagi mengizinkan.....

aku pun tak pasti lagi bole buat team atau tidak....pencarian baru bermula.....

See you....

Sabtu, 26 November 2016

PENCARIAN BERMULA







Salam semua..

sekadar perkongsian..

Nak mula buat team sofbol ni..kena pikir panjang...

masa

kos

kekangan pihak sekolah,ibubapa

komitmen...

So aku cubalah juga buat election nak pilih player....mula2 ramai juga...pastu bila bagitau perjalanan selepas ini...untuk taun 2017...

Ramai player tahun 5  2016 tarik diri sebab 2017 depa tahun 6....
dengan result UP{SR yg merudum....tarikh game pulok semester 2...dekat UPSR...balik MSSM,
2 minggu pastu exam

biarpun bukan semua bole wakiol pun...kena terangkan awal2..
aku ada tanya team Selangor..camna dia bawa budak kelas A utk main..ada dia bagi tau aku..buat cara depa handle.....

KEJOHANAN SOFBOL BAWAH 16 THN 2016


 Masih lagi manabur bakti....,bawa team lagi..Abam Pei...

 Baju kejohanan tahun ini...dr Vipers...

 Grouping dan penyertaan...


As salam buat semua peminat sofbol...

Tahun ini kejohanan bawah 16 tahun diadakan di Kolej Vokasinal Batu Pahat Johor..

tempat yg sama aku bawa team ke MSSM pada thn 2009


nanti citer lain,ngantuk...first day menang blako boys n girls....

sambung balik citer.....

Menang ngan Neg 9      ...10 - 9  girls

Boys menang ngan Perak C    16 - 0

 Team Perempuan.....

 Team lelaki selepas menewaskan Perak C...

 Tak silap..yg ni team Perempuan Neg 9

 Head coach Pok Jang...antara Otai sofbol Ganu...

 Pegawai dari Unit Sukan JPN Trg..Hj Alias yg sentiasa mengikuti perkembangan sukan sofbol


 Penggerak team kali ini...
kalu takdop Abam Pei..tak seronok bawa team...


Antara rakam batter sedang hit..





Tektikal dari headcoach....
mesti ikut kalau nak menang...

Maklumat lain....ada pagar pukat pada diamond dan sekiranya bola sampai pada pukat...ball in play...
kalau lepas pukat...home run...aku tak pasti berapa jarak pukat tu...

Okay...cukup dulu kali ini....tengok game hari ni pulok...nnti dapat la info tu....

TQ kerana mengunjungi blog kawam......


Isnin, 14 November 2016

SOFBOL MASUM 2016-Final



 Gaya pitcher UPSI

Assalamualaikum semua...

Kali ini aku nak citer pasal team sofbol yang jarang2 aku tahu...

Masum main di Unimep baru2 ini..banyak game termasuk sofbol yang dipertandingkan.
Namun begitu aku juga difahamkan bahawa kekangan kewanagan IPTA juga mejejaskan penyertaan pemain untuk game2 tertentu..
ada yang pergi dengan kos sendiri...tak dapat kemudahan  dan semuanya melibatkan kewangan...TETAPI....minat punya pasal...memang player akan pergi juga....

So kali ini...team UPSI pergi main dan duduk 3 team dalam grup dia...so 2 kali main utk liga dan dapat Johan kumpulan...

He...he....yang main tu...anak sulong aku....dia main utk 2 game tu....

Mula2 lawan Upm...
dapat 11 - 2..

pastu Utem...

dapat 14 - 0








Bole tahan la....
masuk semi dan final...pitcher yang biasa main utk Masum Malaysia jadi pitcher.....

menang lagi....pastu final....

team Afnan...pitcher Pahang...pitcher yg hebat.....pitcher Malaysia....kalah masa semifinal dengan uitm...

So dapat ke upsi.....juara kali ke 6 berturut-turut....Tahniah untuk Team Upsi...

 

Bergambar selepas menerima Medal masing2..

Aku tengok gambar kut fb Masum..banyak gambar pompuan ..tapi anger dia tak cantik...tak macam yg tahun lepas...

gaya tengah hit...bunt...masa mula2 lari...gaya pitching....

yang ni takdop...so takleh nak citer menarik....

pasni anak aku pergi main kat Johor pulok....adus...main lagi....

Rabu, 2 November 2016

SOFBOL 2017 : langkah pertama





 Antara sahabat yg sama2 pernah bawa team ngan aku.....
La ni sejak jadi GPKKO...sibuk banyak...TKRS pun hebat....

ni dia buat karnival sofbol antara 2 sekolah...
satu permulaan yg bagus tetapi tak nak sampai ke penghujungnya.....



Salam buat peminat semua.....

Belanjawan telah diumumkan oleh PM kesayangan kita.....
Baget hampir sama mcm tahun ini...kesan kejatuhan harga minyak memang mempengaruhi dunia global..
segalanya...kerana minyak adalah EMAS HITAM  bagi negara pengeluar...

So aku pun tak tahu sangat secara detail baget utk KPM sebab keutamaan tentulah kpd pembangunan modal insan.....kemudahan fizikal sekolah...
kalau nak besar atas permainan...kena dpt pingat Emas Olimpik pulak...4 tahun lagi...

So sudah tentu ada yg dah mula utk projek thn 2017 sebab game sofbol kena banyak drill....

aku pun tak sempat lagi nak buat apa2 sebab masa memang terhad sangat....

baru lepas sukan sekolah minggu lepas...ni budak nak exam pulok...
cuaca pun tak berapa mengizinkan...masa panas sikit..aku gi main tenis...lama dah tinggal sejak pergi mekah...baru nak betulkan balik stroke dan servis bullet aku..ha..ha...
kalau yg biasa main ngan aku tahulah servis aku camna....
mskpp tahun ni takdop tenis....so makin berkuburlah...tapi aku masih lagi suka main tenis..

Berbalik pada sofbol.....

Memang kena buat perancangan jangka panjang sebab tahun depan aku rasa main macam tahun ni juga....dekat UPSR....

Bagi daerah yg ada baget...memang depa dapat sponser ke....bole buat game...baru budak ada competition...bole tengk yg betul2 ada skill....

kalau setakat pilih saja...takdop game...memang budak akan takut....pengalaman tu memang aku dah lalui...teruk....

So kena amik yang tahun 4 dan 5 sahaja...itupun kalau tahun 6 nanti parent dia bagi....

hok mudahnya..kena panggil dulu parent...bagi taklimat sikit utk thn depan..apa kemungkinan...

Hok molek lagi ...mulalh dengan tahun 3...ke ada pendapat lain...?

kena cari hari cuti dah.....sebab petang hujan..