Jumaat, 17 Februari 2017

SUKMAS 2017-Penutup


F
Finalist double...wahid  pair ngan Meli..(merah)
Abam Mat ngan Jamil (biru)


Berakhirlah sudah kejoahanan Road To Sukmas 2017......

Dari  6 pasukan..4 pasukan dapat masuk ke separuh akhir..
      Beta A
      Beta B
      Beta C...(capuran n tak cukup player )
      Pasir Puteh

Sayangnya tiada pasukan MARA yg berjya ke second round.....sebab ramai player Top Mara tidak

dapat menyertai kerana komitmen lain yg lebih penting..hanya si Rahman The Great saja dapt main..

Hafiz pun takleh mari...si Duan pun tak boleh....

So Fahmi The Fighter and Rahman The Great je yg ada...

 Terbaik penganjur....Fahmi The Fighter..

Time dia main..aku tak pergi...so tak sempat snap gambar dia..


 Rahman The Great...antara player grup A MARA...
single veteran...

Bola spin kuat nih.....slice pun jadi

 Pasukan naib Johan...


 Profesor Jihan n Din Piat...
memang kelas A depa ni.....set biasa masuk tournament

 Antara player yg bakal  menyambung kesinambungan  player BETA yg hebat2..
cuma bila belajar...dah kerja....agak terhad utk bermain

Finalist single open...

Cg azri...PT Tenis Besut..


Team yang Johan....BETA B

Abam Mat yg baju oren tu kapitan kpd team dia...memang player tengah top....menang sokmo game

Ni la player Beta yg menjadi sebutan ramai...skill makin hebat
cuma nak main kat luar tak sempat lagi...ntahlah bole atau tidak game 24 n 25 Feb ni..Novis Kelad Tenis Panji
main di IPG KOta Bharu






Yang ni...cik Mat Nor...team Uni Malaysia Trg....lawan Player Uni Thaksin,Thailand




Menang katanya...cuma aku tak tahu maklumat lanjut....dai pair ngan bapak tenis Ganu.....


Okay...minggu depan ada game pulok...24 n 25 di IPG Pengkalan Chepa

Minggu 4 hb...Cuti keputeraan Sultan MIzan,Trg..ada pula game set BETA pula..

Every week ada game....

Ada berani..?   sakit urat la weyyy

Khamis, 16 Februari 2017

ROAD TO SUKMAS 2017




Salam semua biat pembaca yg setia..
Kali ini aku nak promote pasal tenis pulak..

KEJOHANAN TENIS TERTUTUP MARA...ataupun ROAD TO SUKMAS 2017

Anjuran MRSM BESUT....
Pengurus kejohanan..Sir Fahmi..atau gelaran Fahmi the fighter...

Format dia...single and double open
                       single and double veteran

Aku maybe g tengok je...taknak main...mnggu depan masuk Novis  anjuran kelab Tenis Panji kota Bharu pula..so rehat dulu..tadi pun main 3 set..sengal lg bahu

Okaylah...sama kita tunggu esok..17 Feb..
Bermula seawal 8.15 pagi...katanya sebab nak habiskan sblum Jumaat...pas jumaat
Second round hingga final

See u on court...bukan mahkamah dehhhh.....

Rabu, 15 Februari 2017

SOFBOL 2017-Kisah 6 team baru


 

Assalamualaikum  dan salam sejahtera...

Aku mulakan dengan syukur ke hadrat Illahi kerana masih diberi kekuatan untuk mencari bakat2 baru dalam sukan sofbol untuk tahun in..

namun begitu player aku silih berganti..ada yg datang training...ada yg tak datang..ada yg baru nak main...

aku terpaksa berlembut sebab nak cukup 2 team..baru bole wat sparing nanti..

game lain dah ada nak mula...bolabaling...olahraga...so aku kena tengok juga jadual depa nak training..

 Ni lah diomond yg aku sempat buat...biarpun tak kemas..cukup utk training  budak2...




Saje tunjuk gambar skit..bagi "gerun " skit kat team luar sana.....

ha...ha...biarpun baling lintang pukang....bating pun ntah apa2...
apa lagi bila masuk game...ntah apa2 depa main..nak matikan runner pun tak reti lagi...tahu baling kat first base je biarpun runner dah sampai...aduhai...susahnya ngajor budak2 pompuan nih...

Harap2 depa nih boleh tahan telinga bila kena marah....nak suruh buat biar betul......

Nampak gaya..aku kena berenti dulu smnggu dua ni...nak train budak olahraga pulak...

lagi satu,....atas jemputan kawan2 tenis...depa ajak main Novis Kelab Tenis Panji...kota Bharu

Main di IPG Kota Bharu.. maktab lama aku..inter team..so kena g traning dgn team novis yg akan bertanding...nak serasi ngan pair...bila line up nanti ..tak kekok sangat

Olahraga main 5 Mac...

Novis tenis main 24 n 25 Feb....kena training kerap skit tenis....
tak tahannya...training masa petang...lawan tengah panas ceng ceng....macam kena bakar....adusss..
Itulah tenis...nnti citer lain

Rabu, 8 Februari 2017

SOFBOL 2017-Kisah 5- Backstop




Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Akhirnya..dapat juga aku siapakn biarpun 2 kali tergendala..nanti aku citer lain...saja tunjuk dulu


asalnya backstop aku kecik je,..ni dari net tenis aku...potong 3..sambung sendiri...so beratlah

aku pun sambung batang paip tu...nak bagi tinggi...bila tarik..patah tempat welding
sebelum tu dah patah sebelah sebab kena himpit ke almari dlm stor rukan...so kena 2 kali welding...
last2 aku buh plate kiri kanan...macam " belat " kaki patah...baru bole ikat

jadi lengkaplah diamond aku..bole wat main....line dead ball pun buat 15 kaki je...cuma petak pemukul aku agak2 je....
nak suruh player masuk dlm petak nak pukul bola...boleh drill ke first base...

Boleh dah nak drill fielding.....

Frust gak aku...player makin kurang...macm2 alasan...

cubaaaannnn......ni la bila buat team pompuan gak.....

okaylah...nannti citer lain

 

Ahad, 22 Januari 2017

SOFBOL 2017-Kisah 4:Banjir






 bawa anak bongsu aku mengharung air kat jln belakang rumah....
ni hari Jumaat....lepas tu hujan lebat..hari Sabtu...dalam lagi air....
sampai takat paha...

As salam dan salam satu Malaysia...

Aha......kita alih sikit tajuk....

Baru train dua tiga kali ngan budak2...hujan dah turun....
rezki dari Allah maha esa....alhamdulillah...rumah aku terletak kawasan yg tinggi....cuma jalan belakang dekat parit je naik air...

semuanya adalah ketentuannya.....

so...meeting merentas desa pula...insyaAllah cuaca makin baik...bole buat latihan dan seterusnya
hari kejohanan....

nantilah selepas habis  merentas desa...kena bincang dulu game bola jaring n bola baling...biarpun daerah hanya pemilihan....tuan rumah zon nak buat katanya sebab tanpa game...susah nak pilih budak..kecuali yg individu.

jadi aku kena susun jadual latihan sebab tak nak bertembung.....bole juga aku main tenis.

Bagi yg tak kena  banjir,tentu dah mula congak nak train budak2 kan...lagipun sofbol bulan 8  penggal 2..
tapi pemilihan bulan 5....so kena get ready awal lah sebab kalau yg sekolah rendah..memang kena lama untuk menguasai kemahiran....

okaylah..nnti dah bole mula latihan..aku celoteh lagi...




 

Air tak dalam..cuma kawasan agak datar..so kawasan air nampak luas.....